Search

Nowa Próżna na restauracyjnej mapie stolicy

Nowa Próżna, restauracja w Warszawie, wnętrze

Nowa Próżna to miejsce w klimacie europejskiego bistro. W atmosferze unosi się aromat wykwintnej kuchni francuskiej w połączeniu z nowoczesnymi wariacjami na temat dań śródziemnomorskich. Wystrój niejednoznaczny, tu łączą się elementy art deco i stylu francuskiej kawiarni. Przeszklone ściany pozwalają delektować się widokiem niedawno odrestaurowanej ulicy Próżnej, która po latach zapomnienia znowu staje się ważnym elementem rozrywkowego centrum miasta.

Nowy Szef kuchni – Dawid Balana to jasna gwiazda kulinarnej śmietanki nie tylko Polski ale także Europy. Dyplom z wyróżnieniem ekskluzywnej szkoły gastronomicznej Alaina Ducasse’a jest obietnicą wyjątkowej przygody dla podniebienia.

W menu takie specjały jak:

Zielone szparagi z kremem migdałowym

Carpaccio z wołowiny a’la gravlax

Zupa z młodej cebuli z grzanką cielęcą i serem Comte

Sandacz z pistu z czosnku niedźwiedziego

Pół koguta francuskiego z grzybami i intensywnym jous

Warto spróbować także sezonowego musu pistacjowego z truskawkami i rabarbarem.

Ceny średnio wyższe, ale mimo wszystko, warto posmakować tych pieczołowicie przyrządzonych pyszności.

Write a response

Dodaj komentarz

Close
© Copyrights by Point of Design
Close