30 maja 2017 r. architekci i projektanci wnętrz wzięli udział w pierwszym szkoleniu z cyklu DESIGN OD KUCHNI zorganizowanym przez firmę Comitor. Sekrety nowoczesnej, cichej i skutecznej wentylacji belgijskiej marki NOVY przybliżył uczestnikom jej przedstawiciel Christof Jochems. Gość Specjalny Michał Mazur opowiadał o tym, jak będzie wyglądała kuchnia przyszłości.
Spotkanie w nowoczesnym showroomie firmy Comitor mieszczącym się w warszawskiej Domotece zapoczątkowało cykl szkoleń dla architektów – zainteresowanych poszerzaniem swojej wiedzy o wzornictwie i najnowszych kuchennych technologiach. Christof Jochems, Manager Eksportu NOVY opowiadał o pionierskich rozwiązaniach firmy w dziedzinie wentylacji kuchennej oraz unikalnej technologii tłumienia dźwięków i zasysania obwodowego, które podnoszą komfort gotowania. Goście spotkania mieli okazję osobiście przekonać się, jak pracują wyciągi tej marki oraz poznać ich zalety. Michał Mazur, znany trendwatcher, dziennikarz, nomada, każdego roku odwiedzający ponad 20 targów i konferencji o designie w różnych zakątkach świata, opowiadał o kuchniach niedalekiej przyszłości. Prognozuje, że będą one wyposażone w najnowsze technologie, a do tego nastawione na przetwarzanie odpadków organicznych oraz na wytwarzanie żywności. Gospodarzem spotkania była firma Comitor, Robert Walter – Członek Zarządu marki przywitał zgromadzonych i zapowiedział kolejne spotkania z cyklu DESIGN OD KUCHNI. Najbliższe odbędzie się we wrześniu br.