W prywatnym mieszkaniu w centrum Sztokholmu właściciele pracowni Servabote postanowili wykorzystać kuchnię Ego z kolekcji znanej z doskonałości marki ABIMIS. W ten sposób zwiększyli wartość estetyczną stylu, który wyróżnia wnętrza. Na co dzień architekci dzielą swój czas między stolicą Szwecji a rezydencją w Hiszpanii. W swoim skandynawskim wnętrzu wybrali styl, który łączy współczesny gust z bardziej tradycyjnymi i naturalnymi cechami. Użyli więc podłóg drewnianych i umieścili duży jadalniany stół w centrum przestrzeni. Natomiast odważną, nowoczesną osobowość pomieszczeń można odnaleźć w wyborze kuchni ze stali nierdzewnej.
W jadalni od razu wyróżnia się cała elegancja kuchni Ego, z jej charakterystycznymi zaokrąglonymi krawędziami. Nadaje otoczeniu wyrafinowaną, a jednocześnie odważną osobowość. Kuchnia Ego w tym przypadku składa się z jednego bloku ze stali nierdzewnej, który wspiera blaty wbudowane bezpośrednio w moduł. Zestaw został również uzupełniony o dwie pionowe wysokie szafy chłodnicze. Te musiały spełnić specjalne wymagania przestrzenne, wypełniając narożnik i jednocześnie zachować pełną funkcjonalność. W związku z tym trzeba było wykonać je na zamówienie, ale nie zabrakło tu żadnej z innowacji technologicznych proponowanych przez ABIMIS.
Urok kompozycji wynika zatem z zastosowania wykończenia ze stali nierdzewnej w obu elementach tworzących system Ego. Ich faliste kształty podkreślają miękkość i wyrafinowanie w całym otoczeniu. Naprzeciw bryły kuchni stoi obszerny drewniany stół wraz z krzesłami. Te idealnie pasują – pod względem odcienia i tekstury „rdzy” – do lampy sufitowej, kranu przy zlewiw kuchennym, a także do uroczej sofy ustawionej w rogu z widokiem na okno. Połączenie tradycji i nowoczesności wyróżnia kuchnię w tym mieszkaniu, dla której właściciele nie chcieli rezygnować z aspektów funkcjonalnych. Dlatego w swoich domach uwzględnili najlepsze co w tej chwili oferuje technologia oraz design.